maart 19, 2013

Airsoft events

Airsoft events zijn evenementen waarbij je gedurende de dag (samen met je team) missies uitvoert met een militair of “shooter game” karakter.

Het kan betekenen dat je de vlag van je tegenstander moet veroveren of een bepaald object moet vernietigen. Maar er zijn ook uitdagende missies waar teamwork, communicatie en strategie essentieel zijn. Denk aan afleidingsmanoeuvreus, flank en sluipacties en gecoördineerde aanvallen.

De belangrijkste factoren zijn fairplay en teamwork.

Wil je een keer langskomen om het zelf mee te maken? Schrijf je dan hier in voor een open event. NABV leden, introducés van NABV leden maar ook mensen die géén NABV leden kennen kunnen meedoen. In het laatste geval schrijf je je in als introducé van ACS.

En wat ook geheel niet onbelangrijk is….de wettelijke leeftijd voor het uitoefenen van airsoft in Nederland is vastgesteld op 18 jaar.

Privé events


Denk je nou, dat is een leuk idee voor een besloten feestje of ….ik zou graag met een aantal eigen teams een privé event willen organiseren op Outpost Delta 19, dan kan dat ook! Vraag dan hier een offerte op maat aan .

 

 

31 gedachten over “Airsoft events

 • Hi,

  Hebben jullie voor mij de foto die nu voor de JSF gebruikt wordt? Das namelijk mijn hoofd en ik zou graag de foto hebben! THX!!!

  MVG.
  Erwin

 • Wat wordt er precies met JSF camo bedoeld, specifieke camo of alle camo?
  Mijn camo is Socom AOR-2, mag ik (en m’n team) me dan inschrijven voor de Joint Strike Forces?

 • Hallo,

  hoe zit het met de verdeling van de teams, zijn deze vaak gelijk. Of zijn er vaak te veel spelers met camo kleding ?
  hoe word een ongelijk aantal opgelost?

  • Wij streven er altijd naar de partijen gelijk te houden. Mochten wij een scheve verdeling hebben vragen wij aan de deelnemers of ze in het andere team willen spelen. Eigenlijk hebben we nog nooit meegemaakt dat mensen hier een probleem van maken. Iedereen is in bezit van “normale” kleren zonder camouflage patroon en kan daarom altijd meedoen aan de kant van PAC (Private Airsoft Contractors). Het vergt een goede planning maar we komen er altijd uit.
   En mochten we er niet uitkomen dan passen we het spel aan in het voordeel van het team met de minste mensen.

 • Hallo,

  een vraag over de teams, zijn deze vaak gelijk. Het lijkt mij dat er meer mensen met camo zijn dan met een enkelkleurig uniform.
  hoe worden ongelijke teams aangevuld ?

  • Zie het antwoord hierboven 😉
   Als PAC deelnemer speel je overigens niet in een uniform, je mag alles aan zolang het maar geen camouflage patroon heeft. Dat geldt voor de kleding, overige gear mag van alles zijn.
   Overigens vragen wij eerst aan freelancers (mensen zonder team) om over te stappen. Mocht het verschil zo groot zijn dan vragen we aan teams om over te stappen.

 • Hallo,

  Ik heb een vraag omtrent de FPS regels. Er staat vermeld dat AEG’s en pistols 360 mogen met .20 grams en bolt action 500 met .20’ers.. logisch, maar hoe zit het met single shot replica’s? Heb zelf een enkel schots GBBR, wat zijn jullie regels hier voor? NABV hanteert de 450 FPS met .20 grams.

  • We hanteren de NABV regels, dus voor single shot replicas (géén pistolen) die onder géén enkele mogelijkheid automatisch kunnen schieten, geldt een FPS limiet van 450 FPS. Dit is inmiddels aangepast in onze Rules of Engagement.

 • Beste,

  Ik vroeg me af wat het idee is achter die sub teams, alpha, brave, charlie, enz?
  Hoe worden deze gebruikt?

  Groet en bedankt!

 • Zaterdag 8 november was het zover, mijn eerste keer airsoft! Ik ging als intro mee met een maat van me. Ik heb een waanzinnige dag gehad, en ga ook mijn NABV aanvragen! 🙂 Er zijn echter wel wat punten wat mij opviel.

  Toen ik aankwam met de auto, kon ik op 40meter afstand de mensen al zien inschieten. Er hing geen enkele bescherming tussen mij en de apparaat testende personen. Dit vond ik apart. Ik kwam namelijk zonder veiligheidsbril aan, en ik stond als iemand zich had omgedraaid in het bereik van de bb’s.

  Toen ik eenmaal binnen was, kreeg ik als nieuweling een replica, magazijn en bril aangereikt (60 euro = huurkit voor een dag ), en het zag er allemaal prima uit! Er werd me alleen “geen enkele” uitleg gegeven over de veiligheidsregels en het gebruik van het apparaat. Het mag allemaal redelijk voor zich spreken, maar toch is het handig om even te vertellen dat ik pas na het ingaan van het veld het magazijn in het apparaat mag doen. Het omkleden gebeurde in de kantine, deze ruimte had netter gekund, de meeste tafels lagen vol met eetkruimels en lege flesjes.

  De start van de dag begon allemaal wat later dan op de planning (+-15min). Dit is niet erg, de dag is lang. Het airsoften in de ochtend ging super, ik heb lekker gespeeld, het was mooi weer, en ik had het naar mijn zin. De middagpauze kwam sneller dan verwacht, omdat het zo leuk was. En toen de pauze begon, verheugde ik me al gelijk op het verder gaan met het spel. Helaas liep ook de pauze rond de 15min uit.

  De dag verliep verder soepel, totdat na de middagpauze de accu van het apparaat leeg was. Nadat ik dit gemeld had bij één van de marshals heb ik 20min moeten wachten op een nieuwe accu. Toen ik eenmaal de nieuwe accu kreeg werd er vermeld dat ik even moest kijken hoelang deze accu het volhield, omdat hij niet volledig opgeladen was. Dit gaf me na 20min wachten geen goed gevoel.

  De dag was precies om de afgesproken tijd afgelopen, en ik heb dus een klein uur minder gespeeld dan gehoopt en waar ik voor betaald heb.

  Al met al heb ik een super dag gehad maar aan de organisatie kan het een en ander verbeterd worden.

  Met vriendelijke groet,

  Leroy

 • Hee.

  Hoe kan je uitgenodigd worden oo een besloten skirm.
  Afgelopen zondag op de airsoftmarkt met een man gepraat die regelmatig naar besloten skirms ging op gasselte. De fairplay lag veel hoger net als het gemiddelde niveau. Iets wat mij erg aan spreekt.

  Mvg

  Allijan Drent

  • Beste Allijan, door een keertje naar een open skirm te komen en te laten zien dat je fair play respecteert! Moet goed komen want volgens ons heb je je voor morgen ingeschreven…. 😉

 • Dag, ik ben een beginnende airsofter, en vroeg me af of het toegestaan is om te spelen in je eigen gear, denk aan een camo bdu, tactical vest, helm etc. met je eigen apparaat. zijn hier regels aan verbonden? ( behalve, niet aankomen in camo ).
  En of ik als eenling, want nog geen eigen team, ook mee kan doen aan skirms.

  • Het is uiteraard toegestaan om als eenling te komen spelen in eigen gear (en eigen apparaat als je lid bent van de NABV 😉 )! Airsofters zijn sociaal en meestal vindt niemand het een probleem als je aanhaakt, de missie staat voorop!

  • Eigen gear is nooit een probleem. Echter, als je geen lid bent van de NABV en je hebt een airsoft apparaat thuis liggen is dat strafbaar (als je in Nederland woont)! Wil je een airsoft apparaat van een kennis lenen die wel NABV lid is, is dat natuurlijk geen probleem als deze persoon dan ook aanwezig is. Je kan ook altijd jezelf als ACS intro inschrijven en een airsoft apparaat huren(vanaf 18 jaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Momenteel zijn wij druk bezig met een nieuw airsoft terrein en

zijn er geen airsoft events mogelijk.....

Excuses voor het ongemak!